Trykker du på dem får du opp forskjellige settinger for det valgte elementet. Vi tok energianalyser for hvert element vi endret på slik at vi kunne observere om endringen var gunstig eller ikke. Når vi var usikker på hvilken setting som ville bli best tok vi en analyse av hver setting vi vurderte for det aktuelle elementet. Vi vurderte om det var gunstig eller ikke utfra totalt EUI og heating og cooling loads. Noen ganger ble vi møtt med at det virket gunstig på loads og ugunstig på EUI.
En ulempe med å bruke conseptual constructions istede for thermal properties er at innstillingene gjelder for ALLE de aktuelle elementene i modellen. Det vil si at vi for eksempel ikke kan velge forskjellige vindusglass på østsiden og vestsiden. I tillegg er det begrenset hvor tilpasset ferdiginnstillingene faktisk blir, da det er relativt få av dem, bare noen forskjellige standarder til de forskjellige typiske klimaene. En positiv del er at energianalysene er mye raskere, og mye enklere å sette opp.
Når vi hadde jobbet oss gjennom hele lista begynte vi å vurdere andre hjelpemiddler for å redusere energibruket. Det første vi tenkte på da var en roofing monitor, som da er et smalt, langt tilbygg oppå taket med vinduer.
Hensikten er at vinduene skal fange med sollys som hjelper til med varmen på vinteren og generell bedre dagslysfordeling inni bygget, samt et unikt ventilasjonssystem på sommeren, da vinduene kan åpnes. Desverre mistenker vi at energianalysen ikke kan ta hensyn til at vinduer kan åpnes, da EUI gikk betraktelig opp. Loads derimot så veldig mye bedre ut.
![]() |
Her ser du MED roofing monitor til venstre, og uten til høyre. |
Andre endringer vi har foretatt oss er å velge annen HVAC system, hvor vi da valgte varmepumpe. Dette gjorde en enorm forskjell for EUI i rett retning. Også har vi satt inn noen lyshyller. Vi har enda en del forandringer å foreta oss, men det blir i morgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar